Szanowni Państwo,
uprzejmie informujemy, iż dnia 15 lutego 2013 r. został otwarty międzynarodowy I konkurs w ramach ERA-NET SUSFOOD.
Termin składania wniosków wstępnych (pre-proposal) upływa 3 maja 2013 r. o godzinie 15.00 czasu środkowoeuropejskiego.
Narodowe Centrum Badań i Rozwoju przeznaczyło budżet w wysokości 800 000 € na sfinansowanie zwycięskich projektów z udziałem polskich zespołów badawczych.
Wnioski wstępne (pre-proposal) należy składać na przynajmniej jeden z trzech poniższych tematów:
- Improving input, waste and side flow strategies to increase resource efficiency and provide added value in food products and food processing, manufacture, reducing input (energy, water) in the food chain
- Innovation in food processing technologies and food products to support a sustainable food chain
- Understanding consumer behaviour to encourage a (more) sustainable food choice
Wnioski mogą składać jedynie konsorcja międzynarodowe, utworzone przez naukowców z minimum 3 krajów finansujących konkurs. Więcej informacji znajdą Państwo na stronie.